Αρνίσια παϊδάκια με μαρινάδα και ζυμωτό ψωμί

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    4-6'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 κιλό παϊδάκια
½ κιλό ζυμωτό ψωμί σε φέτες
Για την μαρινάδα:
200 ml ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο
25 γραμμάρια ρίγανη Aroma
25 γραμμάρια θυμάρι Aroma
25 γραμμάρια σχοινόπρασο Aroma
200 ml νερό
2 κουταλιές χοντρό αλάτι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ανάβετε τα κάρβουνα στο BBQ και μόλις είναι έτοιμα τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι στο BBQ με το νερό και το χοντρό αλάτι, να ζεσταθεί και να λιώσει το αλάτι.
Παράλληλα τοποθετείτε τις φέτες ζυμωτού ψωμιού να φρυγανιστούν.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το σκόρδο και το προσθέτετε μέσα στο κατσαρολάκι.
Στο ίδιο ξύλο κοπής ψιλοκόβετε τα μυρωδικά, την ρίγανη, το θυμάρι και το σχοινόπρασο.
Αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά, αφήνετε το νερό να κρυώσει και προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά μαζί με το λεμόνι και ανακατεύετε καλά.
Πασπαλίζετε ελαφρώς τα παϊδάκια με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε στο BBQ για 3-4 λεπτά συνολικά, και από τις 2 μεριές.
Όταν τα παϊδάκια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το BBQ, τα βυθίζετε πρώτα στην μαρινάδα και σερβίρετε με το ψητό ζυμωτό ψωμί.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΡΝΙ

ΜΑΡΙΝΑΔΑ

ΜΥΡΩΔΙΚΑ

×