Αυθεντικό Μεξικάνικο Μάθημα

Λίγο πρν χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι στα σχολεία σε λίγες μέρες, ένας ακόμη «δικός μας» κύκλος σεμιναριών στο Alexandros Papandreou Cooking Studio σιγά σιγά φτάνει στο τέλος του. Τι να πρωτοθυμηθούμε από τον φετινό μαγειρικό χρόνο! Γεύσεις που ξεχώρισαν και συνταγές που «περπάτησαν» από φίλους με όμορφη διάθεση και μεράκι για συνεχή ανακάλυψη της γαστρονομικής συνείδησης…
 
 
Λίγο πρν χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι στα σχολεία σε λίγες μέρες, ένας ακόμη «δικός μας» κύκλος σεμιναριών στο Alexandros Papandreou Cooking Studio σιγά σιγά φτάνει στο τέλος του. Τι να πρωτοθυμηθούμε από τον φετινό μαγειρικό χρόνο! Γεύσεις που ξεχώρισαν και συνταγές που «περπάτησαν» από φίλους με όμορφη διάθεση και μεράκι για συνεχή ανακάλυψη της γαστρονομικής συνείδησης. Τοπικές και εθνικές κουζίνες έδωσαν το παρών, αφήνοντας την ταυτότητα τους! Πάντως, αυτό που θα μείνει αξέχαστο είναι το πικάντικο και σπινθηροβόλο βλέμμα που είχαν όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές στο σεμινάριο Μεξικάνικης Κουζίνας με Old El Paso

 
H σιγουριά για δίψα αλλά και… πείνα για μία διαφορετική Μεξικάνικη γαστρονομική μάθηση είναι κάτι που ισχύει και υπερτερεί. Αυτή η ζωντάνεια, το κέφι αλλά και η αίσθηση της χαράς είναι οι πιο διαδραστικές «ποιότητες» ανάμεσα στις συνταγές που πήγαιναν κι ερχόντουσαν στο πιο αυθεντικό Mexico city στοιχείο της Ελληνικής κουζίνας! Το ξύλο κοπής είχε πάρει φωτιά, όπως ακριβώς οφείλουν να έχουν όλες οι συνταγές που κάνανε παρέλαση πριν καναδυό εβδομάδες! Την παράσταση έκλεψε σίγουρα η πρόταση με tacos με χοιρινό, πράσινη πιπεριά, καλαμπόκι, salsa και τυριά αλλά πως να αντισταθείς σε enchiladas κοτόπουλο; Τώρα, αν είναι να συνεχίσουμε – όπως έγινε άλλωστε – σε quesadillas με κιμά, αβοκάντο και cheddar η δυσκολία για το ποιο θα μπορούσε να είναι το καλύτερο πιάτο είναι αρκετά μεγάλη. 
 
Είναι και κάτι άλλο όμως που διακρίνει τη street food αίγλη της Μεξικάνικης κουζίνας, κι αυτό δεν είναι άλλο από τη φαντασία! Έτσι κι αλλιώς – επειδή με την πραγματικότητα δεν τα πάμε και πολύ καλά – το μπρίο που παρέχει η μαγική αίσθηση σ’ αυτό το αυθεντικό χρώμα, είναι αφορμή για πολλά λαχταριστά ταξίδια του μυαλού! Ιδιαίτερα καρυκεύματα, πολύχρωμα πιάτα, ταξιδιάρικα υλικά και παραδοσιακές εικόνες «τραβηγμένες» από street market είναι ότι χρειάζεται για το απόλυτο Old El Paso kit. Αυτή η, βγαλμένη από το… δρόμο αγαπησιάρικη κουζίνα, θα είναι πάντα η καλύτερη αιτία για να επιστρέφω, παραδίδοντας με πάθος αυτό το απογειωτικό σεμινάριο. 
               AUTHENTIKO MEXIKANIKO MATHIMA INNER 2
 
Ειδικά όσο διεισδύει ολοένα και περισσότερο το καλοκαιρινό mood, η διάθεση για φαγητό χρειάζεται να «δένει» με ένα πιο εύκολο και γευστικό τέμπο. Βάλτε λίγη περισσότερη πιπεριά στη ζωή σας. Κάνει καλό! Το έξτρα χρήσιμο tip που θα καθιερώσει πολύ ψηλά τη σχέση με την Μεξικάνικη βόλτα είναι φυσικά ένα ή δύο μεγάλα ποτήρια μπύρας. Απαραίτητο συστατικό επίσης για βραδιές champions league αλλά και euroleague! Ο καθένας με τις προτιμήσεις του. 
 
Ίσως το φετινό βραβείο να μοιράζεται με ισάξιες προσδοκίες στα πολυαναμενόμενα sos μεταξύ των: Fajitas kit, burrito kit, nacho kit και taco kit! Βέβαια η συνεχής εναλλαγή του χορού που στήνoυν με ρυθμό το guacamole με το άψογο tomato salsa είναι απλά το έναυσμα για διαρκή επανάληψη σε όσα μάθαμε στο πιο προχωρημένο μεξικάνικο μάθημα της χρονιάς. 
                 AUTHENTIKO MEXIKANIKO MATHIMA INNER 3 jpg
 

×