Buddha bowl με καπνιστό σολομό και φρέσκο τυρί κρέμα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'

Υλικά

Για 2 άτομα

180 γραμμάρια καστανό ρύζι βρασμένο
100 γραμμάρια καλαμπόκι
100 γραμμάρια καρότο τριμμένο
160 γραμμάρια καπνιστό σολομό
1 πιπεριά Φλωρίνης ψητή κομμένη σε λωρίδες
25 γραμμάρια baby ρόκα
120 γραμμάρια μπρόκολο βρασμένο κομμένο σε φουντίτσες
Για το dressing:
100 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
30 ml γάλα
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
40 γραμμάρια μουστάρδα με μέλι Kalamata Papadimitriou
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το φρέσκο τυρί κρέμα, το γάλα, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα με μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε την ψητή πιπεριά Φλωρίνης και σε μικρές φουντίτσες το βρασμένο μπρόκολο.
Παίρνετε 2 ατομικά μπολ στα οποία θα σερβίρετε τα buddha bowl και μοιράζετε ισομερώς τα υλικά κυκλικά, το ένα δίπλα στο άλλο ξεκινώντας από το καστανό ρύζι, το καλαμπόκι, το καρότο, το μπρόκολο, τον καπνιστό σολομό την πιπεριά Φλωρίνης και τέλος την baby ρόκα.
Τοποθετείτε στο κέντρο 1-2 κουταλιές από το dressing με το φρέσκο τυρί κρέμα και σερβίρετε.

×