Cheesecake με digestive βρώμης και καραμέλα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΥΞΗΣ
    2 ΏΡΕΣ

Υλικά

Για 6-8 άτομα

Για την κρέμα:
500 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
90 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λάιμ
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
Για την βάση:
220 γραμμάρια digestive βρώμης με μαύρη σοκολάτα Αλλατίνη
80 γραμμάρια βούτυρο soft
Για το topping:
200 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια βούτυρο
150 ml κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
80 γραμμάρια digestive βρώμης με μαύρη σοκολάτα Αλλατίνη

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα digestive βρώμης σε ένα μικρό μίξερ, τα χτυπάμε μέχρι να πάρουν την υφή σκόνης και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο soft, το προσθέτουμε στο μπολ με τα digestive και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά.
Στρώνουμε το μείγμα στο τσέρκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο και να σταθεροποιηθεί η βάση.
Σε ένα μίξερ τοποθετούμε το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα από το λάιμ και το εκχύλισμα βανίλιας και με το σύρμα τα χτυπάμε να ανακατευτούν καλά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε την κρέμα στο τσέρκι, πάνω από το μπισκότο βάση, και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
Για το topping, τοποθετούμε την ζάχαρη σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και να γίνει καραμέλα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά και να σχηματίσουν μία παχύρευστη σάλτσα.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, προσθέτουμε μέσα το βούτυρο, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί μέσα στην σάλτσα.
Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει και την περιχύνουμε, προεραιτικά, πάνω από το cheesecake στο σερβίρισμα μαζί με τα digestive βρώμης χοντροσπασμένα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΡΩΜΗ

ΚΑΡΑΜΕΛΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ

×