Cheesecake σοκολάτας

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΥΞΗΣ
    2 ΏΡΕΣ

Υλικά

Για 4 άτομα

Για την κρέμα:
500 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
350 γραμμάρια κουβερτούρα
80 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
Για την βάση:
200 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας
80 γραμμάρια βούτυρο light Lurpak
Για το σερβίρισμα:
Ποικιλία κόκκινων φρούτων
Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Τοποθετείτε την κουβερτούρα σε ένα μπεν-μαρί, την λιώνετε, την αποσύρετε από το μπεν-μαρί και την αφήνετε να κρυώσει, χωρίς να σταθεροποιηθεί.
Τοποθετείτε τα μπισκότα σοκολάτας σε ένα μικρό μίξερ, τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν την υφή σκόνης και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο light, το προσθέτετε στο μπολ με τα μπισκότα και με ένα κουτάλι ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά.
Στρώνετε το μείγμα στο τσέρκι και το τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο και να σταθεροποιηθεί η βάση.
Σε ένα μίξερ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, την λιωμένη κουβερτούρα και το εκχύλισμα βανίλιας και με το σύρμα τα χτυπάτε να ανακατευτούν καλά.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.
Απλώνετε την κρέμα στο τσέρκι, πάνω από το μπισκότο βάση, και την στρώνετε ομοιόμορφα.
Τοποθετείτε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.
Όταν το cheesecake παγώσει καλά, το βγάζετε από την φόρμα, τοποθετείτε τα κόκκινα φρούτα από πάνω, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

×