Υλικά
Για 2 άτομα
4 φέτες χωριάτικο ψωμί με προζύμι
4 φέτες χοιρινό καπνιστό μπούτι
2 φέτες havarti Arla
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
2 αυγά
Για την μπεσαμέλ:
30 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
30 γραμμάρια αλεύρι
400 ml γάλα
1 κρόκο
1 κουταλιά μουστάρδα απαλή Kalamata Papadimitriou
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν τα 2 υλικά και προσθέτετε το γάλα.
Ανακατεύετε συνεχόμενα μέχρι να ξεκινήσει να πήζει η μπεσαμέλ και όταν έρθει στην πυκνότητα που θέλετε αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε τον κρόκο, την μουστάρδα, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Απλώνετε τις φέτες ψωμιού σε ένα ξύλο κοπής και αλείφετε με λίγο βούτυρο.
Απλώνετε στις φέτες το χοιρινό καπνιστό μπούτι, ενδιάμεσα τους τις φέτες havarti και σκεπάζετε με τις άλλες 2 φέτες καπνιστού χοιρινού.
Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, προσθέτετε μία κουταλιά βούτυρο και τοποθετείτε μέσα τα τοστ να φρυγανιστούν ελαφρώς και από τις 2 μεριές.
Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, τα περιχύνετε με την μπεσαμέλ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στο grill μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η μπεσαμέλ.
Όση ώρα ψήνονται τα τοστ τοποθετείτε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 1 κουταλιά βούτυρο και τηγανίζετε τα αυγά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν τα τοστ είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο, τοποθετείτε από πάνω τα τηγανιτά αυγά και σερβίρετε.