Φασολάδα με απάκι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ
    50-60'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια φασόλια μέτρια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
2 καρότα κομμένα κομματάκια
100 γραμμάρια σέλινο
400 γραμμάρια τοματίνια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
2 κουταλιές ζάχαρη
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 κουταλάκι μπούκοβο καυτερό
300 γραμμάρια απάκι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Τοποθετείτε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν μέσα σε νερό.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο
Σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με το πράσο και τα καρότα για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνεχίζετε το σοτάρισμα προσθέτοντας τον πελτέ τομάτας για άλλα 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε τα τοματίνια μαζί με την ζάχαρη, τα φασόλια και τον ζωμό λαχανικών αφού τα έχετε σουρώσει και προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά όλα τα υλικά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα.
Όση ώρα βράζουν τα φασόλια σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το απάκι σε φέτες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το απάκι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει καλό χρώμα και να βγάλει τα αρώματα του.
Όταν τα φασόλια είναι έτοιμα τα προσθέτετε το μπούκοβο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα την φασολάδα με το απάκι από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΠΑΚΙ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΠΟΥΚΟΒΟ

ΦΑΣΟΛΙΑ

×