Φιλέτο κοτόπουλο με μπαχαρικά και αβοκάντο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    6-8'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
1 κουταλάκι σκόρδο σκόνη
1 κουταλάκι μπαχάρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
150 γραμμάρια καλαμπόκι
150 γραμμάρια μαύρα φασόλια
1 αβοκάντο
Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
150 γραμμάρια γιαούρτι
8 μικρές τορτίγιες
4 κουταλιές κόλιανδρο χοντροκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετείτε το αβοκάντο, προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε πολύ μικρές μπουκιές και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε τα μπαχαρικά, την καπνιστή πάπρικα, την γλυκιά πάπρικα, το σκόρδο σκόνη και το μπαχάρι μαζί με το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικού τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τις μπουκιές κοτόπουλο μαζί με τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε το καλαμπόκι μαζί με τα μαύρα φασόλια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό
Απλώνετε τις μικρές τορτίγιες σε ένα ξύλο κοπής, μοιράζετε ισομερώς το αβοκάντο, από πάνω το σοταρισμένο κοτόπουλο, πάνω του 1 κουταλιά γιαούρτι και τέλος τον χοντροκομμένο κόλιανδρο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΤΟΡΤΙΓΙΑ

×