Γαρίδες σοτέ μαριναρισμένες σε άλμη μελιού

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    1-2'

Υλικά

Για 2 άτομα

500 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
300 ml νερό
2 κουταλιές αλάτι
5 κουταλιές μέλι ανθέων 
2 μεγάλες κούπες παγάκια
3 κουταλιές ξύδι από κόκκινο κρασί
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετείτε το νερό μαζί με το αλάτι και 2 κουταλιές μέλι ανθέων και το βάζετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το αλάτι και το μέλι.
Αποσύρετε το μείγμα από το κατσαρολάκι, το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα παγάκια, ανακατεύοντας μέχρι να παγώσει καλά το μείγμα.
Τοποθετείτε τις γαρίδες μέσα στο μπολ, σκεπάζετε καλά και τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε 2 κουταλιές μέλι ανθέων μαζί με το ξύδι και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά.
Προσθέτετε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας διαρκώς για να ενσωματωθεί και το ελαιόλαδο στο μείγμα.
Τέλος προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο με την ρίγανη και τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
Στραγγίζετε τις γαρίδες, τις περνάτε από χαρτί κουζίνας να πάρει την περιττή υγρασία και τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτετε το υπόλοιπο μέλι στις γαρίδες και τις σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν οι γαρίδες είναι έτοιμες, τις αποσύρετε από το τηγάνι, τις τοποθετείτε μέσα στο μείγμα με το μέλι και το ξύδι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

×