Γιορτινή σαλάτα baby leaves με σοταρισμένη κολοκύθα, μαύρες σταφίδες και dressing ρόδι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    5-6'

Υλικά

Για 2 άτομα

200 γραμμάρια baby leaves Φρεσκούλης
120 γραμμάρια κολοκύθα
2 κουταλιές βούτυρο
2 πρέζες μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
80 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
100 ml μαυροδάφνη
Για το dressing:
100 ml ελαιόλαδο
40 γραμμάρια κρέμα βαλσαμικού ρόδι
2 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό
40 γραμμάρια χυμό ροδι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την κολοκύθα σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε την 1 κουταλιά βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε την κολοκύθα για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεκινάει να μαλακώνει.
Πασπαλίζετε την κολοκύθα με το φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και αποσύρετε από το τηγάνι.
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε τις μαύρες σταφίδες για 1 λεπτό, σβήνετε με την μαυροδάφνη και μόλις εξατμιστεί αποσύρετε τις σταφίδες από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού ρόδι, το ξύδι βαλσαμικό, το χυμό ρόδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τα baby leaves μαζί με την σοταρισμένη κολοκύθα και τις μαύρες σταφίδες, περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε.

×