Γιουβέτσι με κριθαράκι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

350 γραμμάρια κριθαράκι
3 χοιρινές πανσέτες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
150 γραμμάρια λευκό κρασί
250 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
800 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
200 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πανσέτα σε μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι Ingenio Tefal σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε την πανσέτα για 3-4 λεπτά να πάρει καλό χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και όταν είναι έτοιμη την αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα μπολ.
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, με τα λιπαρά από την πανσέτα και σοτάρετε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι μαζί με την πράσινη πιπέρια και το καρότο για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε το κριθαράκι, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε την σάλτσα τομάτας και ανακατεύετε καλά.
Τέλος, προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο στο τηγάνι και το τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου για 20-25 λεπτά.
Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο αποσύρετε το Ingenio Tefal από τον φούρνο, προσθέτετε την σοταρισμένη πανσέτα μαζί με 2-3 κουταλιές παρμεζάνα, ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα, πασπαλίζοντας με λίγη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.

Video

×