Hot dog

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    4-5'

Υλικά

Για 4 άτομα

6 ψωμάκια για hot dog
6 λουκάνικα τ. Φρανκφούρτης
4 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φέτες
6 κουταλιές μουστάρδα
6 κουταλιές κέτσαπ με βαλσαμικό ξύδι Kalamata Papadimitriou
300 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
300 γραμμάρια cheddar τριμμένο
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Για τα κρεμμύδια:
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
150 γραμμάρια μηλίτη
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές λευκό ξύδι βαλσαμικό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία σοτέζα με νερό, κοντά σε θερμοκρασία βρασμού, τοποθετείτε τα λουκάνικα τ. Φρανκφούρτης και τα αφήνετε 3-4 λεπτά να ζεσταθούν.
Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσουν τα υγρά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνεια του την καστανή ζάχαρη.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά, μέχρι να πάρουν μαραθούν ελαφρώς, να ξεκινήσουν να καραμελώνουν, ανακατεύετε καλά και σβήνετε με τον μηλίτη.
Όταν τα κρεμμύδια γλασάρουν, αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτετε το λευκό ξύδι βαλσαμικό και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε τα ψωμάκια για hot dοg σε ένα ξύλο κοπής, τα αλείφετε με την μουστάρδα, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί, από πάνω τους τα λουκάνικα τ. Φρανκφούρτης, τα κρεμμύδια και τέλος πασπαλίζετε με τα τυριά, την μοτσαρέλα και το cheddar.
Τοποθετείτε τα hot dog σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε στο grill του φούρνου για 4-5 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να φρυγανιστούν ελαφρώς τα ψωμάκια.
Αποσύρετε τα hot dog από τον φούρνο, προσθέτετε από πάνω την κέτσαπ με ξύδι βαλσαμικό, πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρετε.

×