Υλικά
Για 4 άτομα
12 μέτρια καρότα καθαρισμένα
100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
50 γραμμάρια βούτυρο
3 κουταλιές μέλι πορτοκαλιάς
200 γραμμάρια φέτα
120 γραμμάρια ρόδι
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα καρότα κατά μήκος σε 6 ή 8 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος τους.
Στην συνέχεια παίρνετε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και στον πάτο του πασπαλίζετε την ζάχαρη έτσι ώστε να πάει παντού.
Προσθέτετε από πάνω τα καρότα, περιχύνετε με το μέλι πορτοκαλιάς και μοιράζετε το βούτυρο σε τέσσερα σημεία του τηγανιού.
Στην συνέχεια προσθέτετε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπάσει τα καρότα αλλά καθόλου παραπάνω και πασπαλίζετε με αλάτι.
Τοποθετείτε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, αφήνετε τα καρότα να πάρουν μια βράση και χαμηλώνετε την φωτιά.
Όταν τα υγρά φύγουν εντελώς τότε τα καρότα τα ανακατεύουμε απαλά σε δυνατή φωτιά και στον πάτο τις κατσαρόλας θα αρχίσει να δημιουργείτε καραμέλα.
Σε αυτό το σημείο ανακατεύετε καλά και τα καρότα θα αρχίσουν να καραμελώνουν.
Προσοχή γιατί εάν ξεχαστείτε μπορεί να καεί η καραμέλα που δημιουργείτε και να χάσετε όλα τα υλικά.
Όταν τα καρότα έχουν καραμελώσει τα αποσύρετε από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα ατομικό πιάτα και πασπαλίζετε από πάνω την φέτα σπασμένη με τα χέρια σας, το ρόδι και τέλος τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.