Κατσικάκι με πελτέ και μουστάρδα στην λαδόκολλα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    2 ΩΡΕΣ

Υλικά

Για 4 άτομα

1200 γραμμάρια κατσικίσιο μπούτι Μπούμπας κομμένο σε φέτες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
5 κουταλιές μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι
2 κουταλιές πελτέ τομάτας
2 κουταλιές κέτσαπ με βαλσαμικό ξύδι Kalamata Papadimitriou
60 γραμμάρια βούτυρο Lurpak κομμένο σε κυβάκια
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
50 ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα κομμάτια από το κατσικίσιο μπουτάκι έτσι ώστε να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές και όταν είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το προσθέτετε μέσα στο μπολ μαζί με την μουστάρδα, τον πελτέ τομάτας, την κέτσαπ με βαλσαμικό ξύδι, το θυμάρι ψιλοκομμένο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Κόβετε αντικολλητικό χαρτί σε τετράγωνα κομμάτια και τοποθετείτε 2 κομμάτια κατσικάκι σε κάθε αντικολλητικό χαρτί μαζί με ένα μικρό κομμάτι βούτυρο από πάνω.
Διπλώνετε το αντικολλητικό χαρτί σαν φάκελο, τοποθετείτε όλους τους φακέλους σε μια γάστρα προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω κάτω αντιστάσεις, στους 180ο C για 2 ώρες ελέγχοντας κατά την διάρκεια αν χρειάζεται συμπλήρωμα σε υγρά.
Όταν το κατσικάκι είναι έτοιμο, αποσύρετε την γάστρα από τον φούρνο, ανοίγετε τους φακέλους και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα μαζί με τις πατάτες.

×