Υλικά
Για 2 κέικ
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
230 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
260 ml γάλα
2 βανίλιες
250 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
8 κουταλιές πραλίνα μελιού
Εκτέλεση
Τοποθετείτε στο μπολ του μίξερ την ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέστε τα αβγά ένα-ένα συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε πιο χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτετε στο κάδο του μίξερ το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα για άλλα 2-3 λεπτά.
Κοσκινίζετε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μαζί με τις βανίλιες, προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ανακατεύετε καλά.
Αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ, και προσθέτετε σε 3-4 δόσεις το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ανακατεύοντας με μία σπάτουλα σιλικόνης, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω μέχρι να δημιουργηθεί μία σχετικά σφιχτή ζύμη.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τις φόρμες για κέικ και γεμίζετε με το μείγμα λίγο πάνω από την μέση.
Τοποθετείτε 4 κουταλιές από την πραλίνα μελιού σε κάθε κέικ, πιέζοντας μέχρι να βυθιστούν τόσο ώστε να τα σκεπάσει το μείγμα.
Στην συνέχεια ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 45-50 λεπτά και ελέγχετε με ένα μικρό μαχαίρι, τρυπώντας τα κέικ στην μέση να δείτε αν βγαίνει καθαρό.
Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα ξεφορμάρετε, τα τοποθετείτε σε πάνω σε μία σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν πριν τα κόψετε.