Κριθαρότο με κοτόπουλο, ποικιλία μανιταριών και παρμεζάνα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    24-26'

Υλικά

Για 2 άτομα

250 γραμμάρια κριθαράκι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
250 γραμμάρια φιλέτο μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκιές
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια portobello ψιλοκομμένα
100 γραμμάρια ασπρομανίταρα ψιλοκομμένα
100 γραμμάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
20 γραμμάρια porcini αποξηραμένα
200 ml λευκό κρασί
800 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
200 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα αποξηραμένα porcini και προσθέτετε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστούν και λίγο παραπάνω και τα αφήνετε να μουλιάσουν.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε όλα τα μανιτάρια, τα portobello, τα ασπρομανίταρα και τα πλευρώτους σε φέτες και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια για 3-4 λεπτά προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτετε το βούτυρο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Προσθέτετε το κριθαράκι, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί χαμηλώνετε την φωτιά και με μια κουτάλα της σούπας προσθέτετε τον ζωμό σιγά –σιγά μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.
Στην διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτετε και τον ζωμό από τα porcini.
Όση ώρα μαγειρεύετε το κριθαρότο τοποθετείτε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από παντού, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το κριθαρότο είναι έτοιμο προσθέτετε μέσα όλα τα μανιτάρια μαζί με την παρμεζάνα, το κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μια τελευταία φορά.
Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα και τελειώνετε προσθέτοντας από πάνω λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Video

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

×