Μοσχαρίσιο διάφραγμα με aioli sauce

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 κιλό μοσχαρίσιο διάφραγμα Μπούμπας
Για το aioli:
400 γραμμάρια σπιτική μαγιονέζα
3 σκελίδες σκόρδο
1-2 κουταλιές λεμόνι
3-4 κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο Aroma
Για το σερβίρισμα:
1 συσκευασία πίτες σίτου Αλεξάκης
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε το μοσχαρίσιο διάφραγμα σε ένα ξύλο κοπής, το αλείφετε με ελαιόλαδο και το πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανάβετε το BBQ να ζεσταθεί πάρα πολύ καλά και ψήνετε το μοσχαρίσιο διάφραγμα σε δυνατή φωτιά, γυρνώντας το ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Όση ώρα ψήνετε το μοσχαρίσιο διάφραγμα φτιάχνετε την aioli sauce, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε πολύ καλά τις σκελίδες του σκόρδου και τον κόλιανδρο.
Τοποθετείτε το σκόρδο μαζί με τον κόλιανδρο σε ένα μπολ, προσθέτετε την σπιτική μαγιονέζα μαζί με το λεμόνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Όταν το μοσχαρίσιο διάφραγμα είναι σχεδόν έτοιμο, τοποθετείτε και τις πίτες στο BBQ για 1-2 λεπτά, να ψηθούν και από τις 2 μεριές, τις τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής και τις κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες.
Αποσύρετε το μοσχαρίσιο διάφραγμα από το BBQ, το τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής, το αφήνετε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 10 λεπτά.
Κόβετε το διάφραγμα σε λεπτές λωρίδες και το σερβίρετε με την aioli sauce και τις πίτες.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΟΣΧΑΡΙ

ΣΚΟΡΔΟ

×