Μπιφτέκι κοτόπουλο με βρώμη με σπανακόρυζο καστανού ρυζιού και κατίκι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    25-30'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία μπιφτέκια κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι με βρώμη Αγγελάκης
200 γραμμάρια καστανό ρύζι
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος
100 ml λευκό κρασί
400 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μυρώνι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά καυκαλήθρα ψιλοκομμένη
200 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσο.
Τοποθετείτε μία σοτέζα, που μπορεί να μπει και σε φούρνο, σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσο για 3-4 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το σπανάκι, σιγά-σιγά, συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί όλο το σπανάκι, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το καστανό ρύζι, σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύετε και μόλις πάρει μία βράση προσθέτετε τα μπιφτέκια κοτόπουλου και τοποθετείτε την σοτέζα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.
Όταν τα μπιφτέκια κοτόπουλου είναι έτοιμα, αποσύρετε το σπανακόρυζο από τον φούρνο, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε τα μπιφτέκια κοτόπουλου σε μεγάλα, ατομικά πιάτα με το κατίκι Δομοκού από πάνω και λίγο ελαιόλαδο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΠΙΦΤΕΚΙ

ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΣΠΑΝΑΚΙ

×