Μπούτι κοτόπουλο λεμονάτο με χυλοπιτακι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    25-30'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 κιλό μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο soft Lurpak
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Χυμό από 2 λεμόνια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λάιμ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 κουταλιά αλεύρι
100 ml λευκό κρασί
300 ml ζωμό κοτόπουλο
400 γραμμάρια χυλοπιτάκι
150 γραμμάρια σκληρό τυρί Δανίας Arla τριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε το μπούτι κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές να πάρει ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αποσύρετε από την κατσαρόλα και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε πάλι το μπούτι κοτόπουλο στην κατσαρόλα, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο αλεύρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο, το φρέσκο θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί για 20-25 λεπτά.
Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτετε 800 γραμμάρια βραστό νερό στην κατσαρόλα και προσθέτετε το χυλοπιτακι.
Ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μία κουτάλα και συμπληρώνετε υγρά αν χρειάζεται για να βράσει το χυλοπιτάκι και το κοτόπουλο
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, τα ξύσματα από τα εσπεριδοειδή και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα πασπαλίζοντας με το σκληρό τυρί από πάνω.

×