Μπριζόλες με πατάτες και εσπεριδοειδή

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    7-8'

Υλικά

Για 2 άτομα

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες Μπούμπας
500 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες
Για τις μπριζόλες:
1 κουταλιά βούτυρο soft Lurpak
Χυμό και ξύσμα από 1 μανταρίνι
Χυμό και ξύσμα από ½ λάιμ
2 κουταλιές μέλι
Για τις πατάτες:
80 ml ελαιόλαδο
3 κουταλιές μουστάρδα
Χυμό και ξύσμα από 1 μανταρίνι
Χυμό και ξύσμα από ½ λάιμ
2 κουταλιές μέλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τις μπριζόλες, σε ένα μπολ τοποθετείτε το χυμό και το ξύσμα από το μανταρίνι μαζί με το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ και το μέλι και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
Αλείφετε τις μπριζόλες με το βούτυρο soft, τις πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Περνάτε τις μπριζόλες από το μπολ με τα εσπεριδοειδή και τις ψήνετε στο optigrill Tefal στο πρόγραμμα κρεατικών μέχρι να πάρει την ένδειξη μέτρια ψημένο.
Όταν οι μπριζόλες είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το optigrill Tefal και τις αφήνετε να ξεκουραστούν 3-4 λεπτά πριν τις κόψετε.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες σε φέτες πάχους μικρότερου του ½ εκ.
Τις αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις ψήνετε στο optigrill Tefal στο πρόγραμμα πουλερικών μέχρι να πάρει την ένδειξη καλοψημένο.
Για τις πατάτες, σε ένα μπολ τοποθετείτε το ελαιόλαδο μαζί με την μουστάρδα, το ξύσμα και τον χυμό μανταρινιού, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε με ένα σύρμα μέχρι δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τις μοσχαρίσιες μπριζόλες μαζί με τις ψητές πατάτες και περιχύνετε από πάνω με το dressing.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ

×