Open sandwich με hummus shitake

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    5-6'

Υλικά

Για 2 άτομα

4 φέτες χωριάτικο προζυμένιο ψωμί
4 κουταλιές βούτυρο
8 φέτες χοιρινό καπνιστό μπούτι
8 φέτες μοτσαρέλα
8 φέτες cheddar
6 αγγουράκια τουρσί
200 γραμμάρια hummus shitake Ribella
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά ζάχαρη καστανή
1 κουταλιά ζάχαρη μαύρη
2 κουταλιές λευκό ξύδι
1 κουταλιά βούτυρο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα καραμελώμενα κρεμμύδια τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο μαζί με τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Πασπαλίζετε με την καστανή και την μαύρη ζάχαρη, προσθέτετε το λευκό ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα αγγουράκια τουρσί σε λεπτές φέτες.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το βούτυρο.
Τοποθετείτε τις φέτες χωριάτικου ψωμιού στο τηγάνι να απορροφήσουν το βούτυρο, να φρυγανιστούν και να πάρουν χρώμα και από τις 2 μεριές.
Απλώνετε τις φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμί σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε πάνω τους τις φέτες μοτσαρέλα και cheddar.
Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Αποσύρετε τις φέτες χωριάτικου ψωμιού από τον φούρνο και μοιράζετε ισομερώς τα υπόλοιπα υλικά, το καπνιστό χοιρινό μπούτι, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, , τα αγγουράκια τουρσί και τέλος το hummus shitake σε μικρές κουταλιές διάσπαρτα πάνω στο open sandwich.
Τοποθετείτε τα open sandwich σε ένα ωραίο ξύλο κοπής και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

HUMMUS

SANDWICH

ΑΛΛΑΝΤΙΚΟ

×