Πανσέτα με dry rub και πατάτες με βούτυρο και φρέσκα μυρωδικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

12 πανσέτες χοντρά κομμένες Μπούμπας
50 ml ελαιόλαδο
2 κουταλάκια καστανή ζάχαρη
30 γραμμάρια BBQ mix Captain’s
4 κουταλιές αλάτι
Για τις πατάτες:
8 μέτριες πατάτες
125 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
1 συσκευασία σχοινόπρασο Άρωμα
1 συσκευασία δυόσμος Άρωμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τις πατάτες τις κόβετε κυδωνάτες και τις τοποθετείτε στο μαντεμένιο ταψί.
Τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε τα 2/3 του βουτύρου διάσπαρτα πάνω στις πατάτες με ένα μικρό κουταλάκι.
Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις τοποθετείτε στο BBQ για 30-35 λεπτά να ψηθούν, ανακατεύοντας ανά χρονικά διαστήματα.
Όση ώρα ψήνονται οι πατάτες τοποθετείτε τις πανσέτες σε ένα μπολ, τις πασπαλίζετε με το BBQ mix και την καστανή ζάχαρη, τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τις ανακατεύετε να πάει παντού το mix
Ψήνετε τις πανσέτες στο BBQ για 10-12 λεπτά, συνολικά από όλες τις πλευρές.
Όση ώρα ψήνονται οι πανσέτες σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το σχοινόπρασο και το δυόσμο.
Όταν οι πανσέτες και οι πατάτες είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το BBQ, προσθέτετε στις πατάτες το υπόλοιπο βούτυρο, πασπαλίζετε με τα μυρωδικά και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

DRY RUB

ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΧΟΙΡΙΝΟ

×