Penne από κόκκινη φακή με μανιτάρια, απάκι και παρμεζάνα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    8-10'

Υλικά

Για 4 άτομα

250 γραμμάρια πέννες από κόκκινη φακή Barilla
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια απάκι
150 γραμμάρια portobello ψιλοκομμένα
150 γραμμάρια ασπρομανίταρα ψιλοκομμένα
150 γραμμάρια brown μανιτάρια ψιλοκομμένα
120 ml λευκό κρασί
150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε όλα τα μανιτάρια, τα portobello, τα ασπρομανίταρα, τα brown και το απάκι σε φέτες και τα τοποθετείτε σε 2 μπολ.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις πέννες από κόκκινη φακή για 8 λεπτά
Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το απάκι μέχρι να πάρει καλό χρώμα και να βγάλει τα αρώματα του.
Όταν το απάκι είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά του μέσα στο τηγάνι και ξαναβάζοντας το σε δυνατή φωτιά.
Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια για 3-4 λεπτά προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τις πέννες μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν και την παρμεζάνα και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα και τελειώνετε προσθέτοντας από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΠΑΚΙ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

×