Πέννες από κόκκινη φακή με μπούτι κοτόπουλο, πολύχρωμα τοματίνια και σχοινόπρασο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    8-9'

Υλικά

Για 2 άτομα

250 γραμμάρια πέννες από κόκκινη φακή Barilla
4 μπούτια κοτόπουλο φιλέτο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
20 πολύχρωμα τοματίνια (κόκκινα, κίτρινα & μαύρα)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
80 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες από κόκκινη φακή για 8-9 λεπτά, μέχρι να είναι al dente.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα πολύχρωμα τοματίνια στην μέση, ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο για 2-3 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν οι μπουκιές μπούτι κοτόπουλο είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα μπολ, ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε 1 κουταλιά βούτυρο.
Σοτάρετε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 1 λεπτό, προσθέτετε τα πολύχρωμα τοματίνια, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, πασπαλίζετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το σοταρισμένο κοτόπουλο, τις πέννες από κόκκινη φακή, το υπόλοιπο βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να δέσει η μακαρονάδα.
Πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρετε.

×