Πέννες primavera

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια ζυμαρικά πένες
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
2 αγκινάρες καθαρισμένες
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
150 γραμμάρια πράσινα φασολάκια
150 γραμμάρια αρακά
10 τοματίνια, κομμένα στα 4
2 κουταλιές μείγμα king spice Μπαχάρ
4 κουταλιές βούτυρο
200 γραμμάρια παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
3 κουταλιές φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι Μπαχάρ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Μπαχάρ

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις πέννες για 10-11 λεπτά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις αγκινάρες στα 12, την πιπεριά Φλωρίνης σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε την αγκινάρα για 4-5 λεπτά.
Βγάζετε τις αγκινάρες από το κατσαρολάκι και στο ίδιο νερό που βράζει προσθέτετε τον αρακά μαζί με τα πράσινα φασολάκια να βράσουν για 3 λεπτά.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε πρώτα τις αγκινάρες για 2-3 λεπτά και μετά προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά, την πιπεριά Φλωρίνης, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φασολάκια και τον αρακά, μαζί με το μείγμα king spice, και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σουρώνετε τις πένες, τις προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με το βούτυρο, την παρμεζάνα, τα τοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα τις πένες primavera, με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και λίγο ελαιόλαδο από πάνω.

×