Υλικά
Για 4 άτομα
Για την ζύμη:
250 γραμμάρια αλεύρι
125 γραμμάρια νερό χλιαρό
4 γραμμάρια αποξηραμένη μαγιά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 πρέζες αλάτι
Για την σάλτσα:
3 ώριμες τομάτες τριμμένες
½ κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
Για την πίτσα:
1 κολοκυθάκι
1 πιπεριά Φλωρίνης
5 ασπρομανίταρα
1 συσκευασία havarti Arla
1 συσκευασία pesto alla Genovese Barilla
100 γραμμάρια μοτσαρέλα Arla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το αλεύρι μαζί με το νερό, την μαγιά και το ελαιόλαδο.
Ξεκινάτε να ζυμώνετε το μείγμα προσθέτοντας το αλάτι μετά από 1-2 λεπτά.
Όταν διαμορφωθεί ένα ζυμάρι το πλάθετε σε μπάλα και το αφήνετε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Όση ώρα ξεκουράζετε και φουσκώνει το ζυμάρι, ετοιμάζετε τα υλικά για την σάλτσα τομάτας.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τις τομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι στο μάτι του BBQ να ζεσταθεί καλά, προσθέτετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, προσθέτετε τις τριμμένες τομάτες μαζί με την καστανή ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε την σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει.
Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα λαχανικά, το κολοκυθάκι και την πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες, το κολοκυθάκι σε μπαστουνάκια και τα ασπρομανίταρα σε λεπτές φέτες.
Ανοίγετε το ζυμάρι της πίτσας σε μία καθαρή, ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, κάνετε μία λεπτή στρώση με pesto alla Genovese σε όλη την επιφάνεια του ζυμαριού, απλώνετε από πάνω την σάλτσα, τις φέτες havarti, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τέλος λίγη μοτσαρέλα από πάνω.
Τοποθετείτε την πίτσα στο BBQ να ψηθεί και όταν είναι έτοιμη προσθέτετε από πάνω με ένα κουταλάκι διάσπαρτα σε όλη την επιφάνεια της pesto alla Genovese και σερβίρετε.