Ψαρονέφρι με πιλάφι και σάλτσα μπλε τυριού

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    20-25'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 φιλέτα ψαρονέφρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
Για το πιλάφι:
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
500 γραμμάρια ρύζι parboiled
900 ml ζωμό κοτόπουλο
50 γραμμάρια cranberries αποξηραμένα
50 γραμμάρια μαύρες σταφίδες αποξηραμένα
50 γραμμάρια blueberries αποξηραμένα
50 γραμμάρια ξανθές σταφίδες αποξηραμένες
50 γραμμάρια κάσιους χοντροκομμένα
50 γραμμάρια κουκουνάρι
50 γραμμάρια φουντούκι χοντροκομμένο
50 γραμμάρια αμύγδαλο χοντροκομμένο
Για την κρέμα μπλε τυριού:
100 γραμμάρια μπλε τυρί Castello Danablu
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τις 2 κουταλιές βούτυρο.
Πασπαλίζετε τα φιλέτα ψαρονέφρι με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θωρακίζετε τα φιλέτα ψαρονέφρι καλά από όλες τις πλευρές.
Όταν τα φιλέτα ψαρονέφρι είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μικρό αντικολλητικό ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο Miele στους 180ο C για 14-16 λεπτά.
Για το πιλάφι τοποθετείτε σοτέζα, που μπορεί να μπει και σε φούρνο, σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές βούτυρο.
Μόλις λιώσει το βούτυρο σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τους ξηρούς καρπούς, τα κάσιους, το κουκουνάρι, τα φουντούκια και τα αμύγδαλα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να πάρουν χρώμα οι ξηροί καρποί.
Προσθέτετε το ρύζι, μαζί με τα αποξηραμένα φρούτα, τα cranberries, τα blueberries, τις μαύρες και τις ξανθές σταφίδες μαζί με τον ζωμό κοτόπουλο και το αφήνετε να πάρει μία βράση.
Σκεπάζετε την σοτέζα και ψήνετε για 18-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο Miele στους 200ο C στον αέρα.
Όση ώρα ψήνετε το πιλάφι φτιάχνετε την σάλτσα μπλε τυριού, τοποθετώντας το μπλε τυρί κομμένο σε μικρά κομμάτια σε μία μικρή κατσαρόλα μαζί με την κρέμα γάλακτος.
Βάζετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί σιγά-σιγά για να λιώσει το μπλε τυρί.
Προς το τέλος ανακατεύετε με ένα σύρμα ανακατεύετε συνεχόμενα μέχρι να αποκτήσει μία λεία υφή.
Όταν το πιλάφι και τα φιλέτα ψαρονέφρι είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο και αφήνετε τα φιλέτα να ξεκουραστούν λίγο.
Κόβετε τα φιλέτα ψαρονέφρι σε 4-5 κομμάτια και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα το πιλάφι με το ψαρονέφρι από πάνω και τέλος 3-4 κουταλιές από την σάλτσα μπλε τυριού.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

ΠΙΛΑΦΙ

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ

×