Red velvet με cookies και βουτυρόκρεμα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4-6 άτομα

300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
115 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές κακάο
240 γραμμάρια γάλα πλήρες
3½ κουταλιές μηλόξιδο
10 γραμμάρια κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
1 συσκευασία Soft Kings triple chocolate chunks Αλλατίνη
Για την βουτυρόκρεμα:
400 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
750 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
2 πρέζες αλάτι
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και την μαγειρική σόδα, ανακατεύουμε καλά και περνάμε το μείγμα από κόσκινο και σε ένα άλλο μικρό μπολ περνάμε από κόσκινο το κακάο.
Σε ένα δοσομετρητή προσθέτουμε το γάλα, το μηλόξιδο και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν αρκετά και να ασπρίσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα, περιμένοντας να ενσωματωθεί πρώτα το ένα πριν προσθέσουμε το επόμενο αυγό.
Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο κακάο, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό στο μείγμα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι μαζί με το γάλα, σε δόσεις εναλλάξ, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα soft kings σε χοντρά μπαστουνάκια, μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα σε 3 φόρμες διαμέτρου 15-17 εκ., τοποθετούμε τα μπαστουνάκια soft kings μέσα στο μείγμα σχηματίζοντας 4 γραμμές σε κάθε φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 30-35 λεπτά.
Όταν τα red devil είναι έτοιμα τα αποσύρουμε από τον φούρνο, τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Όση ώρα κρυώνουν τα red devil, φτιάχνουμε την βουτυρόκρεμα τοποθετώντας στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και την κρέμα και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη βουτυρόκρεμα.
Βάζουμε την βουτυρόκρεμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρή απλή μύτη, τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι red velvet σε μία πιατέλα, κάνουμε μία στρώση με βουτυρόκρεμα, από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι red velvet, άλλη μία στρώση βουτυρόκρεμας και τέλος τρίτο κομμάτι red velvet.
Χρησιμοποιούμε την υπόλοιπη βούτυροκρέμα για να στολίσουμε εξωτερικά το red velvet.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ

ΚΕΙΚ

ΚΛΑΣΙΚΟ

×