Ριγκατόνι με αγκινάρες, αρακά, καλαμπόκι, κρέμα βαλσαμικού σύκο και τοματίνια

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-11'

Υλικά

Για 2 άτομα

250 γραμμάρια ριγκατόνι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 αγκινάρες καθαρισμένες
100 γραμμάρια αρακά
100 γραμμάρια καλαμπόκι
1 μικρό κρεμμύδι
12 τοματίνια
100 ml λευκό κρασί
150 ml ζωμό λαχανικών
4 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού σύκο Kalamata Papadimitriou
Λίγα φύλλα βασιλικού για σερβίρισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε το ριγκατόνι μέχρι να είναι al dente.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις αγκινάρες στην μέση και μετά σε φέτες, τα τοματίνια στα 4 και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις αγκινάρες μαζί με το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τον αρακά μαζί με το καλαμπόκι, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το λευκό κρασί προσθέτετε τις 2 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού σύκο μαζί με τον ζωμό λαχανικών, τα τοματίνια και τα ριγκατόνι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από την φωτιά, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα με την υπόλοιπη κρέμα βαλσαμικού σύκο από πάνω και τα φύλλα φρέσκου βασιλικού.

×