Ρόδι το κατακόκκινο

Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, κάλιο, βιταμίνη Κ, φυλλικό οξύ, και φυτικές ίνες. Ένα ρόδι καλύπτει σχεδόν το 50% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη C. Εργαστηριακές μελέτες αποδεικνύουν την ευεργετική δράση των συστατικών του ροδιού σε παραμέτρους που σχετίζονται άμεσα με τη παχυσαρκία.
 

 

Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, κάλιο, βιταμίνη Κ, φυλλικό οξύ, και φυτικές ίνες.

Ένα ρόδι καλύπτει σχεδόν το 50% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη C.

Εργαστηριακές μελέτες αποδεικνύουν την ευεργετική δράση των συστατικών του ροδιού σε παραμέτρους που σχετίζονται άμεσα με τη παχυσαρκία.
Επιστημονική έρευνα σε παχύσαρκα άτομα έδειξε πως ο χυμός του ροδιού (120ml καθημερινά για έναν μήνα) συνέβαλε στην αναστολή της περαιτέρω αύξησης βάρους.
 
Χρειάζεται λίγη υπομονή για το καθάρισμα του αλλά ή γεύση του και η διατροφική του αξία μας αποζημιώνουν.
Μπορούμε να πιούμε τον χυμό των σπόρων του, αλλά και να το χρησιμοποιήσουμε σε πράσινες σαλάτες, σε πιάτα κρεατικών, κοτόπουλου και κυνηγιού.
Μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό για εξαιρετικές γλυκόξινες σάλτσες με χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση.
 
Όταν το διαλέγουμε προσέχουμε να είναι σχετικά βαρύ, με άψογη φλούδα και ωραίο χρώμα, που διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία από ανοιχτό ροδί μέχρι βαθύ κόκκινο. Μπορούμε να το διατηρήσουμε αρκετές μέρες εκτός ψυγείου, αρκετούς μήνες στο ψυγείο, ενώ οι σπόροι διατηρούνται αποθηκευμένοι σε σακουλάκι στην κατάψυξη.
 
 
×