Ρολό κοτόπουλο με βούτυρο, μέλι και λεμόνι σερβιρισμένο με πουρέ πατάτας

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    55-60'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 συσκευασίες ατομικό ρολό κοτόπουλου Αγγελάκης
125 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
4 κουταλιές μέλι
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
60 γραμμάρια λευκό κρασί
60 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
500 γραμμάρια πουρέ πατάτας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε το βούτυρο μαζί με το μέλι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, , αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε καλά μέχρι ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Τοποθετείτε τα ατομικά ρολά κοτόπουλο σε ένα πυρέξ, τα περιχύνετε με το μείγμα βουτύρου και τα γυρνάτε για να πάει παντού το μείγμα.
Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτετε στο πυρέξ το λευκό κρασί μαζί με το ζωμό κοτόπουλο, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 40-45 λεπτά.
Στα 15 λεπτά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο από τα ατομικά ρολάκια και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Όταν τα ρολάκια κοτόπουλο είναι έτοιμα, τα τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής, αφαιρείτε προσεχτικά το διχτάκι με την βοήθεια ενός μαχαιριού και κόβετε τα ρολάκια σε φέτες.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τον πουρέ πατάτας μαζί με το ρολάκια κοτόπουλο και 3-4 κουταλιές από την σάλτσα τους.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

×