Ρολό κοτόπουλο στον φούρνο με λαχανικά και πέστο φιστίκι Αιγίνης

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    65-70'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία ρολό κοτόπουλο Αγγελάκης
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σελινόριζα
15 baby πατάτες
1 πράσο
100 γραμμάρια κάστανα
150 γραμμάρια ρόδι
2 κουταλιές δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά αλεύρι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
250 ml λευκό κρασί
250 ml ζωμό κοτόπουλο
Για το πέστο φιστίκι:
200 γραμμάρια φιστίκι Αιγίνης ψίχα
3-4 κλωναράκια μαϊντανό
½ σκελίδα σκόρδο
80 γραμμάρια παρμεζάνα
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την σελινόριζα σε μέτριους κύβους, τις baby πατάτες και τα κάστανα στην μέση και χοντροκόβετε το πράσο.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε την σελινόριζα μαζί με το πράσο και τα κάστανα, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μεγάλο, πυρίμαχο σκεύος και προσθέτετε τις baby πατάτες μαζί με το ρόδι, το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο, το ξύσμα λεμονιού, τον ζωμό κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε το ρολό κοτόπουλο στο κέντρο του πυρίμαχου σκεύους και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 65-70 λεπτά, γυρνώντας το ρολό κοτόπουλο 2-3 φόρες κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Για το πέστο φιστίκι τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και καβουρδίζετε το φιστίκι Αιγίνης σε μέτριο βαθμό.
Τοποθετείτε το φιστίκι Αιγίνης σε ένα μικρό μίξερ μαζί με το μαϊντανό, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν τα υλικά την υφή πέστο.
Όταν το ρολό κοτόπουλο είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, το αφήνετε να ξεκουραστεί, αφαιρείτε προσεχτικά το δίχτυ, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα μαζί με τα λαχανικά και 3-4 κουταλιές πέστο φιστίκι από πάνω.

×