Σαλάτα με γαρίδες ποσέ με τζίντζερ, κρεμμύδια πίκλα και λαχανικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ
    1-2'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 καρότο
1 κολοκύθι
1 αγγουράκι
30 γραμμάρια baby ρόκα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές μυρώνι
2 κουταλιές μαϊντανό
2 κουταλιές κόλιανδρο
Για το κρεμμύδι πίκλα:
1 κρεμμύδι
120 γραμμάρια λευκό ξύδι
60 γραμμάρια λευκό κρασί
1 κουταλιά ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 κλωνάρια θυμάρι
Για τις γαρίδες:
1 συσκευασία γαρίδες Ινδοειρηνικού χωρίς κέλυφος Pescanova
400 γραμμάρια νερό
80 γραμμάρια τζίντζερ ψιλοκομμένο
Για το dressing:
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
30 γραμμάρια λευκό ξύδι
1 κουταλιά μέλι
Φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά με τα 400 γραμμάρια νερό να βράσουν, προσθέτετε το ψιλοκομμένο τζίντζερ μαζί με το αλάτι και τα αφήνετε για 1-2 λεπτά να αρωματίσουν το νερό.
Σβήνετε την φωτιά, προσθέτετε τις γαρίδες, τις αφήνετε στο βραστό αρωματισμένο νερό για 2-3 λεπτά, τις αφαιρείτε και τις τοποθετείτε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει την περιττή υγρασία.
Για τα πικλαρισμένα κρεμμύδια σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετείτε το λευκό ξύδι μαζί με το λευκό κρασί, την ζάχαρη, το σκόρδο κομμένο σε φέτες και το θυμάρι και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά, προσθέτετε τα κρεμμύδια, ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε για 30 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι, το μέλι, ροζ φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαντολίνο κόβετε το καρότο, το κολοκύθι και το αγγουράκι σε μακρόστενες λεπτές φέτες και με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την σαλάτα, το καρότο, το κολοκύθι, το αγγουράκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και τα μυρωδικά, περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε την σαλάτα σε μεγάλα, ατομικά πιάτα με τα πικλαρισμένα κρεμμύδια και τις γαρίδες ποσέ από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΑΡΙΔΕΣ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

×