«Ολόχρυσα» τα Samos Nectar & Samos Anthemis!

Δύο «Μεγάλα Χρυσά» βραβεία απέσπασε ο ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ στο διαγωνισμό Mondial des Vins Extrȇmes 2017, που διοργανώθηκε στην Ιταλία από τις 6 έως 8 Ιουλίου 2017. Στο διεθνή διαγωνισμό συμμετείχαν 306 οινοποιεία από 15 διαφορετικές χώρες με 740 ετικέτες, όλες προερχόμενες από ορεινές περιοχές ή απόκρημνες πλαγιές και μικρά νησιά…

 

                                                      ΕΟΣ Σάμου – Διαγωνισμός Mondial des Vins Extrȇmes 2017
                                                                2 νέα ΜΕΓΑΛΑ ΧΡΥΣΑ για τον ΕΟΣ Σάμου! 
 
 
Δύο «Μεγάλα Χρυσά» βραβεία απέσπασε ο ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ στο διαγωνισμό Mondial des Vins Extrȇmes 2017, που διοργανώθηκε στην Ιταλία από τις 6 έως 8 Ιουλίου 2017. Στο διεθνή διαγωνισμό συμμετείχαν 306 οινοποιεία από 15 διαφορετικές χώρες με 740 ετικέτες, όλες προερχόμενες από ορεινές περιοχές ή απόκρημνες πλαγιές και μικρά νησιά.
 
Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, Samos Anthemis 2011 και  Samos Nectar 2010  «ανέβηκαν» στο υψηλότερο βάθρο της κατάταξης, αποσπώντας επάξια 2 ΜΕΓΑΛΑ ΧΡΥΣΑ, υπογραμμίζοντας και πάλι την πατροπαράδοτη καλλιέργεια του Άσπρου Μικρόρωγου Μοσχάτου στις ορεινές και ημιορεινές πεζούλες της ακριτικής Σάμου.
 
Το Samos Anthemis (2011), ένα ξεχωριστό γλυκό κρασί πενταετούς ωρίμανσης σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, μάγεψε με το πολύπλοκο, πυκνό αρωματικό του προφίλ, τη μαλακή και ισορροπημένη γεύση και τη μακράς διάρκειας επίγευσή του, τους κριτές του διαγωνισμού. Στο στόμα, η θαυμάσια ισορροπία του κατορθώνει να διατηρεί σχεδόν ανέπαφη την πρωτογενή φρεσκάδα και τα ευγενή αρώματα του μοσχάτου με τα τριτογενή αρώματα της παλαίωσης να αναδεικνύονται και να συνδυάζονται μοναδικά με εκείνα των αποξηραμένων φρούτων, καπνού και σοκολάτας που δίνουν ένα  πραγματικά «ξεχωριστό» κρασί.
 
Το Samos Nectar (2010), αποτελεί ίσως το πιο ιστορικό κρασί του ΕΟΣ Σάμου κι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Ένα λιαστό κρασί που παλαιώνει για έξι χρόνια σε δρύινα βαρέλια, αποκτώντας εκλεκτά αρώματα σταφίδας, δαμάσκηνων και καβουρντισμένης κανέλλας. Στη γεύση ξεχωρίζουν τα ακούσματα καραμέλας βουτύρου, σταφίδας, καρυδιού, ώριμου πορτοκαλιού, ακόμα και γαρύφαλλου, σε μια ποιοτική αλληλοσυμπλήρωση.
 
Τα κριτήρια του διαγωνισμού, ο οποίος κάθε χρόνο αποκτά όλο και περισσότερες συμμετοχές, δε θα μπορούσαν να είναι καταλληλότερα για τον ορεινό αμπελώνα της Σάμου καθώς αξιολογούνται προς βράβευση τα κρασιά τα οποία παράγονται σε δύσβατες ορεινές περιοχές. Αναδεικνύονται επίσης, οίνοι με μικρές και μέτριες παραγωγές από περιοχές με παράδοση, μακρόχρονη ιστορική πορεία και νησιωτικότητα.  
 
*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του ΕΟΣ Σάμου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.
                                                

                                                                                   www.samiaampelos.gr

          GOLD SAMOS INNER 4nGOLD SAMOS INNER 5n
GOLD SAMOS INNER 2
 
 
 
×