Σπιτική λεμονάδα με μέλι και δυόσμο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΥΞΗΣ
    1,5-2 ΩΡΕΣ

Υλικά

Για 2 άτομα

1 λίτρο νερό
100 – 200 γραμμάρια μέλι ανθέων Μελίτιμον (ανάλογα με την γλυκύτητα που θέλετε)
7 γραμμάρια δυόσμο
Ξύσμα από 2 λεμόνια
70 γραμμάρια φρέσκο χυμό λεμόνι 

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το δυόσμο και τον τοποθετείτε σε ένα κατσαρολάκι με το μέλι, το ξύσμα των λεμονιών και 300 γραμμάρια νερό από το συνολικό νερό.
Τοποθετείτε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και το ζεσταίνετε, χωρίς να βράσει, ανακατεύοντας διαρκώς για να λιώσει το μέλι.
Αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά και το αφήνετε 15-20 λεπτά να αρωματιστεί καλά το νερό από τον δυόσμο και το ξύσμα λεμονιού.
Σε μία μεγάλη κανάτα τοποθετείτε το υπόλοιπο νερό μαζί με τον χυμό λεμονιού και το περιεχόμενο από το κατσαρολάκι, αφού πρώτα το έχετε σουρώσει με μία λεπτή σήτα.
Τοποθετείτε την λεμονάδα στο ψυγείο για 1½-2 ώρες και σερβίρετε σε μεγάλα ποτήρια με παγάκια και λίγα φρέσκα φύλλα δυόσμου.

×