Σπιτική τυρόπιτα με ξύσμα από πορτοκάλι και μοσχοκάρυδο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    50-55'

Υλικά

Για 4 άτομα

11 φύλλα κρούστας
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
500 γραμμάρια φέτα τριμμένη
300 γραμμάρια ανθότυρο τριμμένο
250 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
Ξύσμα από ¼ πορτοκαλιού
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
3 αυγά
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το βούτυρο.
Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν.
Στην συνέχεια προσθέτετε την τριμμένη φέτα μαζί με το ανθότυρο, το φρέσκο τυρί κρέμα, τα αυγά το ξύσμα από το πορτοκάλι, το μοσχοκάρυδο και το ψιλοκομμένο θυμάρι, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό ταψάκι και στρώνετε 6 φύλλα, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.
Τοποθετείτε την γέμιση και με την βοήθεια ενός κουταλιού την στρώνετε καλά σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
Σκεπάζετε την γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά και στρίβετε σε ρολό προς τα μέσα όσο φύλλο περισσεύει.
Αλείφετε, με την βοήθεια ενός πινέλου, με λίγο ελαιόλαδο όλη την επιφάνεια της πίτας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 50-55 λεπτά.
Όταν η πίτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς, την κόβετε και σερβίρετε.

Video

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΦΕΤΑ

ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

×