Θράψαλο ροδέλα με panko

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΟΣ
    2-3'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία θράψαλο ροδέλα Pescanova
250 γραμμάρια panko breadcrumbs
Για την tomato salsa:
250 γραμμάρια τοματίνια
1 αγγουράκι
4 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 μικρό πράσινο chili
2 κουταλιές κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Χυμό από ½ λάιμ
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα τοματίνια, το αγγουράκι, το σχοινόπρασο, το πράσινο chili και τον κόλιανδρο.
Τοποθεετείτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μαζί με το χύμο λάιμ, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το panko, βυθίζετε τις ροδέλες θράψαλο σε ένα μπολ με νερό, τις τινάζετε πολύ καλά, τις τοποθετείτε στο μπολ με το panko και ανακατεύετε καλά για να παναριστούν.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε 4-5 δάχτυλά ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά και τηγανίζετε τις ροδέλες θράψαλο σε μικρές ποσότητες, για να γίνουν τραγανά, για 2-3 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετείτε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό ηλιέλαιο και πασπαλίζετε με αλάτι.
Σερβίρετε σε μία μεγάλη πιατέλα με την tomato salsa σε ένα μπολ δίπλα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΕΖΕΣ

ΠΑΝΕ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ

×