Χοιρινός λαιμός ριγανάτος στον φούρνο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    50-60'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 κιλό χοιρινός λαιμός Μπούμπας
1 κιλό baby πατάτες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια
1½ κουταλιά ξερή ρίγανη
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
150 ml λευκό κρασί
150 ml ζωμό κοτόπουλο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το χοιρινό σε μεγάλες μπουκιές και τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε φέτες.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τις μπουκιές χοιρινού, να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν οι χοιρινές μπουκιές είναι έτοιμες τις τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Τοποθετείτε την σοτέζα πάλι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν καλό χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με λευκό κρασί, συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί και προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο, το ξύσμα και χυμό από το λεμονί, την ξερή ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε το περιεχόμενο της σοτέζας στο ταψί με το χοιρινό μαζί με τις baby πατάτες και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στις αντιστάσεις πάνω κάτω, για 50-60 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

BABY ΠΑΤΑΤΕΣ

ΡΙΓΑΝΗ

ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΛΑΙΜΟΣ

×