Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με ψητό μήλο, ρόδι, μπλε τυρί και κρέμα βαλσαμικού φράουλα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    4-5'

Υλικά

Για 2 άτομα

200 γραμμάρια καπριτσιόζα Φρεσκούλης
1 μήλο
1 κουταλιά βούτυρο
1 ρόδι
100 γραμμάρια μπλε τυρί
80 γραμμάρια καρύδια χοντροσπασμένα
2 κουταλιές ζάχαρη
Για το dressing:
100 ml ελαιόλαδο
40 γραμμάρια κρέμα βαλσαμικού φράουλα
2 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το μήλο σε 12 φέτες και βγάζετε τα σπόρια από το ρόδι, τοποθετώντας τα σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε το μήλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεκινάει να μαλακώνει.
Όταν το μήλο είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι, το τοποθετείτε σε ένα μπολ και τοποθετείτε πάλι το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτετε τα χοντροσπασμένα καρύδια μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να ζαχαρώσουν και τα αποσύρετε από το τηγάνι.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού φράουλα, το ξύδι βαλσαμικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε την καπριτσιόζα μαζί με το σοταρισμένο μήλο, το ρόδι, τα καραμελωμένα καρύδια, το μπλε τυρί σπασμένο με τα χέρια σας, περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

×