Χυλοπίτες κοκκινιστές με κεφτεδάκια, πιπεριά Φλωρίνης και φέτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    14-16'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία κεφτεδάκια Εν Ελλάδι Creta Farms
300 γραμμάρια χυλοπίτες
1 κρεμμύδι ξερό
1 πιπεριά Φλωρίνης
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι πελτέ τομάτας
4 τομάτες
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
500 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
200 γραμμάρια φέτα αλμυρή Καλαβρύτων τριμμένη
3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια τις 2 τομάτες σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Στο χοντρό μέρος του τρίφτη τρίβετε τις υπόλοιπες τομάτες και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά Φλωρίνης για 3-4 λεπτά, προσθέτετε τον πελτέ τομάτας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτετε τις τομάτες, τις ψιλοκομμένες και τις τριμμένες, μαζί με την μαύρη ζάχαρη και αφήνετε την σάλτσα να βράσει για 5-6 λεπτά.
Προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο μαζί με τις χυλοπίτες και τα κεφτεδάκια και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 10-12 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν τα κεφτεδάκια και οι χυλοπίτες, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συμπληρώνοντας βραστό νερό αν χρειαστεί.
Όταν οι χυλοπίτες και τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα πασπαλίζοντας από πάνω με την φέτα χοντροσπασμένη και το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

ΦΕΤΑ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

×