Υλικά
Για 4 άτομα
400 γραμμάρια φακές ψιλές Φαρσαλων Agrino βρασμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γραμμάρια μπέικον κυβάκια
180 γραμμάρια καλαμπόκι
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
4 αυγά
4 κουταλιές πέστο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το μπέικον και την πράσινη πιπεριά σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα κυβάκια του μπέικον για 2-3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους και να γίνουν τραγανά.
Προσθέτετε την πράσινη πιπεριά και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε τις βρασμένες φακές, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά και αποσύρετε από την φωτιά.
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με 1 λίτρο νερό και 4 κουταλιές ξύδι σε δυνατή φωτιά και μόλις βράσει το κατεβάζετε από την φωτιά.
Έχετε έτοιμα σπασμένα τα αβγά, το καθένα σε ξεχωριστό μπολ.
Με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής δημιουργείτε μια δίνη στο κέντρο της κατσαρόλας, ρίχνετε το αβγό για 3-4 λεπτά και όταν είναι έτοιμο το αποσύρετε από την κατσαρόλα και το τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό νερό.
Επαναλαμβάνετε την διαδικασία και με τα υπόλοιπα αυγά, διατηρώντας το νερό κοντά σε θερμοκρασία βρασμού.
Σερβίρετε τις φακές σε μικρά βαθιά ατομικά πιάτα με ένα αυγό ποσέ από πάνω και 1-2 κουταλάκια πέστο.