Μπιφτέκια κοτόπουλο στον φούρνο με λαχανικά και σάλτσα μουστάρδας με μέλι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    20-22'

Υλικά

Για 2 άτομα

1 συσκευασία μπιφτέκι κοτόπουλο Μυστικές Συνταγές Αγγελάκης
1 πράσο
2 καρότα
10 baby πατάτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
120 ml λευκό κρασί
250 ml ζωμό κοτόπουλο
4 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές μέλι
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το πράσο σε χοντρές ροδέλες, τα καρότα στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες και τις baby πατάτες στα 8.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα λαχανικά για 4-5 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί, σχεδόν το κρασί, προσθέτετε την μουστάρδα μαζί με το μέλι και τον ζωμό κοτόπουλο.
Συνεχίζετε το μαγείρεμα τον λαχανικών μέχρι να ξεκινάει να δένει η σάλτσα μουστάρδας, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα πυρέξ, προσθέτετε τα μπιφτέκια κοτόπουλο ανάμεσα στα λαχανικά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-22 λεπτά.
Όταν τα μπιφτέκια κοτόπουλου είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τα λαχανικά με τα μπιφτέκια και 1-2 κουταλιές φρέσκο τυρί κρέμα από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΙ

×