Muffin με τριπλή σοκολάτα και γλάσο μόκα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    18-22'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία devil’s food cake mix Betty Crocker
120 ml ηλιέλαιο
230 ml νερό
3 αυγά
150 γραμμάρια κουβερτούρα
150 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
150 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα
Για την επικάλυψη:
180 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
50 γραμμάρια εσπρέσο
Τρούφα σοκολάτας γάλακτος
Τρούφα λευκής σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις 3 σοκολάτες, την κουβερτούρα, την γάλακτος και την λευκή, σε ισομερή κυβάκια.
Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το κέικ, το devil’s food cake mix, το ηλιέλαιο, το νερό και τα αυγά και τα χτυπάτε με το φτερό για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Μοιράζετε το μείγμα στις φόρμες για muffin και τοποθετείτε στο κέντρο του κάθε muffin 3 κομμάτια σοκολάτας, 1 από το κάθε είδος.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 18-22 λεπτά.
Όση ώρα ψήνονται τα muffin σε ένα μπεν-μαρί τοποθετείτε τα 180 γραμμάρια λευκή σοκολάτα μαζί με τον εσπρέσο και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η λευκή σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί με τον εσπρέσο.
Όταν τα muffin είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο, τα ξεφορμάρετε και τα αφήνετε κρυώσουν αρκετά.
Βυθίζετε την πάνω μεριά των muffin στην επικάλυψη, τα τοποθετείτε σε μία πιατέλα και πασπαλίζετε από πάνω με την τρούφα σοκολάτα γάλακτος και την τρούφα λευκής σοκολάτας.

×