Πατάτες σοτέ με μπέικον, κρεμμύδι και τηγανιτό αυγό

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10'

Υλικά

Για 2 άτομα

300 γραμμάρια κυβάκια πατάτας βρασμένα
3 κουταλιές βούτυρο Lurpak
½ κρεμμύδι
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μουστάρδα με μέλι Kalamata Papadimitriou
3 κουταλιές Worcestershire sauce
2 κουταλιές μαϊντανό
2 αυγά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το μπέικον σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 1 κουταλιά βούτυρο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο μπέικον μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να βγάλει τα αρώματα του το μπέικον.
Σβήνετε με την Worcestershire sauce, προσθέτετε τις πατάτες μαζί με την μουστάρδα με μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά.
Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο βούτυρο και τηγανίζετε τα αυγά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όση ώρα τηγανίζονται τα αυγά, ψιλοκόβετε τον μαϊντανό, τον πασπαλίζετε πάνω από τις πατάτες και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τις σοταρισμένες πατάτες και από πάνω τα τηγανιτά αυγά.

×