Στήθος κοτόπουλο γιουβέτσι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου με πέτσα
500 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
80 ml ελαιόλαδο
400 γραμμάρια τομάτες τριμμένες
1 ξυλαράκι κανέλα
50 ml κόκκινο κρασί
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 κουταλάκια κουρκουμά
1 κουταλιά ζάχαρη
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
200 γραμμάρια φέτα για σερβίρισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε φέτες.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο, να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές, τοποθετώντας τα πρώτα με την πέτσα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο πάρουν καλό χρώμα τα αποσύρετε από την σοτέζα και τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Ξαναβάζετε την σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, να μαραθεί καλά και πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τον κουρκουμά μαζί με την ζάχαρη και την κανέλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνετε με το κόκκινο κρασί, προσθέτετε την τριμμένη τομάτα και το αφήνετε να βράσει για 3-4 λεπτά.
Απλώνετε το κριθαράκι στο ταψί με το κοτόπουλο, προσθέτετε από πάνω την σάλτσα και τέλος τον ζωμό, ανακατεύοντας ελαφρώς.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 30-35 λεπτά.
Σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα το κριθαράκι με το κοτόπουλο και από πάνω λίγη θρυμματισμένη φέτα.

×