Χούμους

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'

Υλικά

Για 4 άτομα

250 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα
15 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
15 γραμμάρια ελαιόλαδο
30 γραμμάρια χυμό λεμόνι
40 γραμμάρια ταχίνι
3 γραμμάρια κύμινο
Για το σερβίρισμα:
10-12 ρεβίθια βρασμένα
½ κρεμμύδι
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Φύλλα φρέσκου δυόσμου
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε τα 15 γραμμάρια βούτυρο να λιώσει.
Σε ένα μίξερ προσθέτετε τα βρασμένα ρεβίθια, το λιωμένο βούτυρο, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ταχίνι, το κύμινο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Όταν είναι έτοιμο δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι και αναλόγως προσθέτετε.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρεμμύδι στα 4 και μετά σε λεπτές φέτες.
Τοποθετείτε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε τα ρεβίθια μαζί με τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε το χούμους σε μία μικρή πιατέλα με τα ρεβίθια, τα κρεμμύδια και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο από πάνω.

×